Record aantal turnsters United Amstelveen naar NK finales

In 2018 haalden 3 turnsters van United een NK finale; in 2019 staat de teller – met nog één halve finale te gaan – al op 11! Met enkele kanshebbers voor een gouden medaille heeft de slotfase van het seizoen hiermee een prachtige aanloop gekregen.

Via een plaatsingsproces en door middel van veel training (gemiddeld 17 uur per week) en gedreven coaching van hoofdtrainster Lisa Snel, mag een ongekend grote groep United-meiden zich NK Finalist noemen. De verhuizing naar de nieuwe turnzaal afgelopen zomer zal zeker hebben bijgedragen. Er kan op hoger en professioneler niveau worden getraind en nieuwe elementen kunnen beter worden geïntroduceerd.

Daarnaast is er meer ruimte en kunnen zowel de club als de selectie groeien. Dit is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van talent. Dat de vernieuwing zo snel zijn vruchten zou afwerpen had niemand durven dromen en heeft de toon gezet voor de komende jaren.


Van boven naar beneden:  Hailey Sceats, Tessa van
Kamperdijk, Juliet Kruimer, Sophie Amelink, Jaylee Chukwu, Nora Faber en
Danae Dijkman.

De geplaatste finalisten zijn:

– Jongste categorie: de 8-jarige Loes van Zuylen (Instap Nationaal 2), 5e in de halve finales;

– de 9-jarige Sophie Amelink en Jaylee Chukwu (Pupil 1 Nationaal 2). Jaylee won haar halve finale en plaatste zich voor alle toestelfinales. Sophie turnt in de meerkamp- en sprongfinale;

– de 10-jarige Nora Faber (Pupil 2 Nationaal 2). Zilveren medaille op haar halve finale. Meerkamp-, sprong- en brugfinale;

– de 11-jarige Danae Dijkman (Jeugd 1 Nationaal 3). Zij turnt meerkamp en plaatste zich als eerste voor de vloer- en de balkfinale;

– de 12-jarige Hailey Sceats, Tessa van Kamperdijk en Juliet Kruimer (Jeugd 2 Divisie 2). Alle drie doen zij mee aan de meerkampfinale. Hailey plaatste zich ook voor de sprong- en de balkfinale.

Het NK voor bovengenoemde finalisten is 25 mei (meerkamp) en 26 mei (toestel) in Duiven.

Afgelopen zondag, 14 april, plaatsten ook de Jeugd 1 N4 turnsters Guusje van Gent en Amaya Kandelaars zich voor de Bondsfinale, evenals Pupil 2 Nationaal 3 turnster Lotte Kraan.

Op 11 mei zullen Comfort Ofori (Junior Divisie 1) en Priya Ramautar (Jeugd 1 N2) in actie komen tijdens hun halve finale voor een plekje in de Bondsfinale.

Voor meer informatie over de club: info@united-amstelveen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *