Zalen gesloten t/m 6 april en einde wedstrijdseizoen

United Amstelveen volgt, net als NOC*NSF en de KNGU, de richtlijnen van de (lokale) overheid wat betreft de maatregelen rondom het coronavirus.

Wij informeren jullie over twee aangepaste maatregelen:

  • Maandag 16 maart heeft Amstelveen Sport, de verhuurder van onze zalen, bekend gemaakt dat alle sportaccommodaties in Amstelveen gesloten blijven tot en met 6 april 2020. Tot die tijd kunnen wij geen gebruik meer maken van de Turnhal, Beweegbox en zalen in de wijken.
  • Donderdag 19 maart heeft de KNGU besloten alle wedstrijden van dit seizoen te annuleren. Dit geldt voor alle disciplines en op alle niveaus. Door deze maatregel kan ook het grote NK-weekend ‘Dutch Gymnastics – The Finals’, op 27 en 28 juni in Ahoy Rotterdam, niet doorgaan: “Mocht er na 6 april weer gesport kunnen worden, dan betekent het dat er pas halverwege de maand mei weer verantwoord deelgenomen kan worden aan wedstrijden. Omdat er sinds 14 maart geen wedstrijden meer worden georganiseerd, moet een groot aantal wedstrijden worden ingehaald. Dit wordt qua planning onhaalbaar. 

Het volledige artikel over het einde van het wedstrijdseizoen lees je hier.

Wat kun je wél doen? Juist! Fit blijven
De wedstrijdgroepen hebben van hun trainer een trainingsprogramma voor thuis gekregen.
Daarnaast kan iedereen via  united_amstelveen_team op Instagram meedoen aan een dagelijkse turn work-out

Online zijn er ook veel workouts te vinden om je turnvaardigheden op peil te houden, zoals bijvoorbeeld //beterturnen.nl/cardiocorona/. Google zelf maar eens, je komt er vast wel eentje tegen die bij je past.

Probeer fit te blijven zodat als straks de zalen weer open gaan, iedereen zonder blessures de turntrainingen weer op kan pakken.

KNGU deelt prijzen uit voor thuisoefeningen
Stay fit and stick together online! “We roepen alle gymsportfans op om hun ideeën voor thuisoefeningen en challenges online te delen via Dutch Gymnastics. Berichten via Facebook, Instagram en Twitter die worden geplaatst met #dgathome #coronafitnl en #beweegmee laten wij zien op deze social wall. Elke week wint de leukste, origineelste foto of video een toffe prijs in samenwerking met onze partners, Avyna, AirTrack Factory, Craft, GK/CEK, Jumpsquare en Turnsupporter. Elke vrijdag maken wij een weekwinnaar bekend!”

Wij bedanken iedereen voor het begrip voor de situatie en wensen jullie allemaal veel sterkte in deze rare tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *